Pożar kotłowni. Akcja gaśnicza trwała trzy godziny

fot. OSP Dobrcz
W środę, 4 października strażacy zostali wezwani do pożaru w miejscowości Włóki.
Strażacy zostali wezwani do pożaru jednego z domów jednorodzinnych we Włókach w środę, 4 października tuż przed godziną 01:30. Na miejsce zadysponowano cztery zastępy straży pożarnej - dwa z ochotniczej straży pożarnej w Dobrczu i dwa z jednostki ratowniczo-gaśniczej nr 2 w Bydgoszczy. Po dojeździe zastępów na miejsce ustalono, że pali się pomieszczenie kotłowni oraz fragment elewacji budynku domu jednorodzinnego.
– Działania polegały głównie na gaszeniu pożaru. Dokonano również prac rozbiórkowych uszkodzonych i spalonych elementów. W wyniku tego pożaru nikt nie został poszkodowany. Działania gaśnicze trwały niecałe trzy godziny, o godzinie 04:10 ostatni zastęp straży pożarnej wrócił do bazy – przekazał kpt. Karol Smarz oficer prasowy KM PSP w Bydgoszczy. Prawdopodobną przyczyną wybuchu pożaru była niedrożność przewodu kominowego w kotłowni budynku.
Galeria






Czytaj również
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!