Przejęto ponad pół kilograma narkotyków. Właścicielowi grozi 10 lat
fot. KWP Bydgoszcz
Działania bydgoskich policjantów zwalczających przestępczość narkotykową doprowadziły do# zatrzymania 40-letniego bydgoszczanina związanego z tym nielegalnym procederem. Funkcjonariusze zabezpieczyli ponad pół kilograma narkotyków. Sąd aresztował bydgoszczanina na trzy miesiące.
Zarzut posiadania znacznej ilości narkotyków usłyszał mieszkaniec bydgoskiego Błonia, którego policjanci zwalczający przestępczość narkotykową podejrzewali o posiadanie zabronionych substancji. Zatrzymali go w momencie, gdy przyjechał samochodem pod blok, w którym mieszka. Ustalenia śledczych doprowadziły do jego mieszkania. Tam miały być zabronione substancje. Funkcjonariusze nie pomylili się. W szafce kuchennej zabezpieczyli worek foliowy próżniowy z zawartością skrystalizowanej substancji koloru beżowego. Przeprowadzone wstępne badania narkotesterem potwierdziły, że jest to 730 gramów 3CMC (metaklefedornu - substancji zabronionej ustawą o przeciwdziałaniu narkomanii). Obok leżało również zawiniątko z folii aluminiowej z suszem roślinnym. 40-letni „właściciel” zabronionych środków został zatrzymany i trafił do policyjnego aresztu. Po zgromadzeniu materiału dowodowego policjanci przedstawili mężczyźnie zarzut dotyczący posiadania znacznej ilości narkotyków.
Bydgoszczanin trafił przed oblicze prokuratora. Ten po zapoznaniu się ze zgromadzonym materiałem wystąpił do sądu o zastosowanie wobec nich środka zapobiegawczego. Sędzia, po rozpatrzeniu wniosku i analizie akt sprawy, przychylił się do wniosku i aresztował mieszkańca bydgoskiego Błonia na trzy miesiące. Grozi mu za to do 10 lat pozbawienia wolności.
Materiał: kom. Lidia Kowalska – Zespół Prasowy KWP Bydgoszcz
Czytaj również
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!