Dziś mamy 19 marca 2024, wtorek, imieniny obchodzą:

Zasady dodawania komentarzy

Forum i komentarze pod artykułami to miejsca stworzone specjalnie dla Was z myślą abyście mogli nawzajem wymieniać się opiniami i prowadzić dyskusje. Zależy nam na przemyślanych wpisach, prezentujących Wasze poglądy. Jeśli nawet nie zgadzacie się z komentarzami innych użytkowników, to nie jest to powód do ich obrażania. Dbajcie o poziom dyskusji.

Zależy nam na tym, aby portal był współtworzony przez Was. W tym celu udostępniliśmy takie narzędzia jak: Wrzuć temat, Głos internauty, komentarze, forum i blogi. Platforma nasza, treść Wasza!

Dekalog internauty

  1. Przystępując do dyskusji pisz na temat.
  2. Nie wysyłaj materiałów i linków reklamowych, ani nie spamuj.
  3. Dbaj o poprawność i czystość języka swoich wypowiedzi.
  4. Nie atakuj i nie obrażaj innych uczestników dyskusji. Nie zamieszczaj treści wulgarnych, obscenicznych, nienawistnych, agresywnych, dyskryminujących i innych tego rodzaju.
  5. Do innych uczestników dyskusji zwracaj się po nicku lub po imieniu, nigdy samym nazwiskiem.
  6. Jeśli dyskusja ma dotyczyć tematów prywatnych, nie prowadź jej publicznie.
  7. Nie naruszaj prywatności innych - życie prywatne to świętość.
  8. Nie podszywaj się pod innych i nie występuj w dyskusji pod różnymi nickami/nazwami.
  9. Ignoruj użytkowników nastawionych na wywołanie kłótni i dezorganizację dyskusji.
  10. Nie zamieszczaj wypowiedzi niezgodnych z prawem, zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami, w szczególności zaś zawierających groźby, obraźliwych, naruszających godność lub pozostałe dobra osobiste innch osób, naruszających prawa autorskie i inne dobra prawem chronione.

Pamiętaj, że nie jesteś anonimowy w sieci, ponosisz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, a twoje wpisy naruszające zasady komentarzy i forum mogą być usuwane.


Czego nie wolno?
Nie wolno:
-  nawoływać do przemocy,
-  zamieszczać wpisów, które są skrajnie rasistowskie, antysemickie, szowinistyczne,
-  zamieszczać wulgaryzmów, obrażać i naruszać zasad współżycia społecznego,
-  zamieszczać adresów www i e-mail oraz danych osobowe i teleadresowych,
-  promować produktów lub usług,
-  propagować alkoholu, narkotyków lub innych środki odurzające,
-  łamać praw autorskich,
-  zamieszczać wpisów, które nie są zgodne z tematem komentowanego artykułu,
-  pisać WIELKIMI LITERAMI,
-  zamieszczać wpisów, które zawierają długi ciąg znaków interpunkcyjnych, np. !!!!! lub ???????? lub xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zasady ortografii
Aby ułatwić odczytanie innym Waszych komentarzy prosimy o staranne pisanie i przestrzeganie zasad ortografii. Wszystkim polecamy słowniki on-line:

Moderuj i Ty
Lubisz dyskutować i wymieniać opinie? Drażnią Cię niecenzuralne wypowiedzi i wszechobecne wulgaryzmy? Zależy ci na tym by wymieniać poglądy a nie obelgi? Zgłoś nam nadużycie wraz ze wskazaniem wpisu, którego dotyczy i uzasadnieniem na adres e-mail: kontakt@powiat24.pl w temacie wpisując "Naruszenie zasad komentarzy".

Nie wszystko co napiszecie, ukaże się na forum. Pamiętajcie, że moderacja to nie cenzura! Chodzi tylko i wyłącznie o poziom zamieszczanych opinii, a nie o prezentowane poglądy.

Zależy nam na merytorycznych dyskusjach, a nie obrażaniu, które w lokalnej społeczności wynika często z zawiści i prywatnych porachunków.

udostępnij na FB
0

Cenne znaleziska. Epoka brązu w Popowie nad Gopłem

"To co znalazłam od razu wydało mi się starożytne, jednak dopiero archeolodzy określili #dokładnie ich pochodzenie i przeznaczenie. To grot i skrobak z epoki brązu" – mówi Anna Dąbrowska, członek Stowarzyszenia Historyczno - Archeologicznego „Bractwo” z województwa Kujawsko - Pomorskiego.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)