Dominika Pochowska druga w światowym turnieju Tallin Open
fot. Starostwo Powiatowe Bydgoszcz
W dniach 25-27 marca 2022 roku w stolicy Estonii Tallinie rozegrano# jeden z największych turniejów zapaśniczych w Europie TALLIN OPEN - Kristjan Palusalu Memoriał Youth Wrestling Tournament.
Przez estońskie maty przewinęło się blisko 2000 młodych adeptów sportu zapaśniczego. Ten bardzo mocno obsadzony turniej odbył się z udziałem reprezentantek Kadry Narodowej w zapasach kobiet (kadetki). Pod wodzą trenerów Adama Bloka i Maksymiliana Mączyńskiego polskie zapaśniczki wywalczyły pierwsze miejsce drużynowo i aż siedmiokrotnie stawały na estońskim podium. W kategorii 69 kg rywalizowała Dominika Pochowska zapaśniczka GLUKS INVICTUS Sicienko. Wychowanka Trenera Jakuba Janiszewskiego poza pojedynkiem przegranym z Nikoletą Barba (Grecja) w pozostałych walkach odnosiła zwycięstwa, nie tracąc żadnego punktu technicznego. Dominika pokonała kolejno. Rekę Van Os (Holandia), Elzę Cibule (Łotwa) oraz Paulinę Kucharczyk (Polska) i stanęła na drugim stopniu podium, zdobywając srebrny medal dla reprezentacji Polski.
Materiał: Starostwo Powiatowe Bydgoszcz
Czytaj również
- Eliminacje do Kadry Polski. Pojedynki młodziczek i młodzików
- 11. zwycięstwo boksera z Wudzyna. Serdecznie gratulujemy!
- Dwa medale Mateusza Ufnala! Awans do finałów Mistrzostw Polski
- Zawodnicy z YAMABUSHI wrócili z medalami. Zwyciężyli w Mistrzostwach Polski
- Czwarte zwycięstwo Damiana Knyby w boksie zawodowym. Gratulujemy
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!