Strażak z Bydgoszczy zdobywa górskie szczyty. Chudański ukończył bieg
Fot. Arch. prywatne asp. Hubert Chudański SP PSP Bydgoszcz
30 czerwca odbyła się kolejna edycja kultowego# biegu „Ultramaraton Górski 3 x Śnieżka = 1 x Mont Blanc” (58,5 km, przewyższenie +/- 3300m). Na dystansie Ultra wystartowało ok. 300 zawodników, wśród nich znalazł się reprezentant Szkoły Podoficerskiej PSP w Bydgoszczy asp. Hubert Chudański.
Temperatura nie sprzyjała zawodnikom, gdyż wahała się w okolicach 32°C. dlatego bieg dla niektórych zawodników okazał się zbyt ciężki. Asp. Hubert Chudański po kilku kryzysach związanych z wysoką temperaturą, ukończył bieg na pełnym dystansie ultra.
Materiał: Państwowa Straż Pożarna
Czytaj również
- Marek Bagrowski na pierwszym miejscu Aktywnego Września!
- Marta Babaczyk na 3. miejscu. Dostała trofeum podczas Aktywnego Września
- 35. bieg od Dąbrowy do Ostromecka. Wystartowało prawie 300 sportostów
- Zakończył się „Festiwal Sztafet”. Dzieciaki pobiegły po zwycięstwo
- Adrianna Sułek czwarta na świecie. Pobiła rekord Polski
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!