Podsumowanie drugiego z cyklu spotkań
„Być kobietą - w poszukiwaniu piękna"
fot. Powierzone
Publikujemy relację uczestniczek drugiej edycji imprezy, która miała miejsce w świetlicy w Boluminie.
Zaproszone prelegentki zapoznały (oczywiście w wielkim skrócie) uczestniczki z trendami obowiązującymi w modzie i urodzie, a także przypomniały o konieczności dbania o swoje zdrowie.
Justyna Bronka omawiała problemy związane ze zdrowym stylem życia. Po prelekcji uczestniczki mogły bezpłatnie wykonać badanie składu masy ciała, co w dobie walki z otyłością cieszyło się dużym zainteresowaniem.
Kolejnym zaproszonym prelegentem była pani Beata Kiełpińska, która zachęcała panie do samokontroli piersi, a także przedstawiła instruktaż dotykowego badania piersi.
Przypominamy! Październik to miesiąc walki z nowotworami piersi.
Panie Karolina i Magdalena - brafitterki- przypomniały najważniejsze elementy doboru biustonosza.
Po prelekcji można było w praktyce skorzystać z porad oraz zakupić bieliznę.
Po krótkiej przerwie na zdrowy deser, za sprawą pani Małgorzaty i Gabrieli uczestniczki przeniesione zostały w świat makijażu. Zaproszone prelegentki zapoznały z metodami odżywienia skóry po lecie oraz na ochotniczce wykonały przykładowy makijaż. W czasie trwania spotkania można było uzyskać poradę z powyższej tematyki oraz zakupić kosmetyki.
W trakcie spotkania pani Dorota - kosmetyczka zapoznała panie z metodami pielęgnacji dłoni oraz omówiła aktualne trendy w stylizacji paznokci.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się wykonywane przez panią Dorotę parafinowe zabiegi na dłonie.
Ostatnią zaproszoną prelegentką była Krystyna Ryska - stylistka wizerunku. Tym razem przesympatyczna pani Krystyna skoncentrowała się na doborze kolorystyki ubioru do indywidualnych cech naszych uczestniczek.
materiał: GOKiS DCh
Czytaj również
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!